Teknovation Logo
robot

 
  • Det er frem til 26. marts muligt at komme med i andet heat af Fremtiden Nu-projektet.

8. marts 2021, kl. 14:48 

Produktionsvirksomheder rejser ud til år 2050

De danske produktionsvirksomheder skal være mere modstandsdygtige i en ellers usikker fremtid, opfordrer direktør Christian Bason, Dansk Design Center, og opfordrer virksomhederne til mere proaktivt at søge adgang til fremtiden.


Med projektet Fremtiden Nu har Dansk Design Center, Industriens Fond og DI skabt et innovativt udviklingsforløb, der skal forsøge at hjælpe landets små og mellemstore produktionsvirksomheder til at stå stærkere i den fremtid, der kommer:

“I forløbet skal virksomhederne blandt andet arbejde strategisk med fremtidsscenarier. Vi har tidligere brugt metoden i sundhedssektoren med stor succes, og nu har vi så udviklet en række nye levende fremtidsscenarier, der særligt har øje på produktionsvirksomhederne og deres udfordringer,” forklarer direktør for Dansk Design Center Christian Bason, og tilføjer:

"Virksomhederne får adgang til fremtiden på en helt ny måde, nemlig gennem indtalte menneskelige fortællinger, som gør det langt mere umiddelbart og nærværende. Gennem fortællingerne oplever de præcis hvor forskelligartet, fremtiden kan udfolde sig. På den måde kan de blive inspireret til at sætte en retning og proaktivt påvirke fremtiden på den måde, de ønsker, allerede i dag. For mange danske produktionsvirksomheder er det en helt ny måde at arbejde med innovation på, og det glæder vi os til at hjælpe dem med”.

“Hvis produktionsvirksomhederne ikke er rustede til morgendagens komme, så mister vi jo en vigtig del af dansk erhvervsliv. Gennem projektet stiller vi nogle konkrete værktøjsløsninger til rådighed. På den måde hjælper vi virksomhederne til at hæve blikket lidt fra den daglige drift og rette det hen mod strategien og fremtidens forretningsmodel,” siger Industriens Fonds direktør Thomas Hofman-Bang, og understreger:

“Fremtiden ser med sikkerhed anderledes ud, end det vi kender i dag. Og det skal virksomhederne være bedst muligt forberedte på, så de vedbliver med at være konkurrencedygtige og er klar til at gribe de muligheder, som opstår”.

Fremtiden Nu handler helt konkret om, at de deltagende virksomheder ved hjælp af lyd, billeder og fortællinger bliver præsenteret for forskellige plausible versioner af fremtiden, nærmere bestemt år 2050. Ved at “møde” denne fremtid får virksomhederne noget mere håndfast at navigere deres strategi og forretning efter.

“Det stærkeste ved at arbejde med fremtidsscenarier i de her forløb er, at virksomhederne oplever, at fremtiden ikke længere er ude af deres hænder. Den er til forhandling og kan formes," fortæller Christian Bason.

Fremtiden Nu løber frem til slutningen af 2021, og der er åbent for tilmelding til andet heat frem til 26. marts.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik