Teknovation Logo
robot

 
  • Beskrivelse af processen.

23. februar 2021, kl. 13:28 

Succes med Binder Jetting til motorkomponenter

Ph.d. ved DTU, Mekanik Thomas Dahmen, har med succes og i samarbejde med blandt andre MAN Energy Solutions udviklet en procesrække for fremstilling af Binder Jetting 3D-metalprintede emner med den nikkelbaserede superlegering MAR-M247.


Ved at kombinere 3D-printmetoden Binder Jetting, Hot-Isostatic-Pressing og og varmebehandling er det lykkedes at Ph.d. ved DTU, Mekanik Thomas Dahmen, at fremstille motorkomponenter med sammenligenlige materialegenskaber som konventionelt støbte af slagsen.

Resultaterne er offentliggjort i Journal of Additive Manufacturing.

I projektet benyttedes den ikke svejsebare (og dermed ikke laser AM-producerbare) nikkelbaserede superlegering MAR-M247, der er ekstremet varmeresistent, og derfor anvendes til eksempelvis krævende forbrændingsmotorapplikationer.

Projektresultaterne baner vejen for at benytte Binder Jetting-processer, hvor emner bygges med en pasta indenholdende et metalpulver, og efterfølgende 'bages' for at skabe et solidt (men i størrelse skrumpet) emne, til en række ny krævende formål, påpeger Mekanik Thomas Dahmen.

Deltagerne i projektet på virksomhedssiden er MAN Energy Solutions, 3D-printerproducenten Digital Metal og presseproducenten Quintus Technologies. Dertil har Mekanik Thomas Dahmen fået supervision fra Alberto Lapina, David Bue Pedersen og Jesper Hattel, og medforfattere til forskningsartiklen er Nikolaj Henriksen, Kristian Vinter Dahl, Thomas Christiansen og Marcel A.J. Somers.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik