Teknovation Logo
robot

 
  • Egenskaberne ved den nye CO-Ni-superlegeringen lover for meget spændende muligheder inden for 3D-metalprint for fremtiden. Billedkilde: UC Santa Barbara Materials.

21. januar 2021, kl. 13:46 

Revnefri 3D-metalprintlegering på trapperne

Et team af forskere fra amerikanske forskningsinstitutioner UC Santa Barbara og Oak Ridge National Laboratory annoncerer, at de har udviklet en defektresistent superlegering til 3D-metalprint af emner til meget krævende applikationsmiljøer.


Med CO-Ni-superlegeringen mener amerikanske forskere, at de har overvudnet problemer med revnedannelse, der kan plage emner, som er fremstillet med højtemperatur 3D-metalpulverprintteknolgier som SLM og EBM.

Dermed byder materiale på "et enormt løfte" for fremskridt inden for industriel 3D-print i applikationer med høj belastning.

Det kan eksempelvis være kritiske aerospacemotorkomponenter og emner i kemikalieudsatte miljøer i nukleare applikationer, fremhæver de blandt andet i en Peer Reviewed artikel, udgivet af forskningsjournalen Nature Communications.

Ikke mindst det høje niveau af kobolt gør legeringen anvendelig i en lang række 3D-metalprintscenarier, konstaterer forskerne endvidere ifølge mediet 3D-printingindustry.com, hvilket eksempelvis er blevet fremhævet af danske Teknologisk Institut.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik