Teknovation Logo
robot

 
  • 3D-metalprint af en snekke.

11. januar 2021, kl. 14:48 

Nordisk Staal præsenterer resultater med 3D-printpulver

MADE holder tirsdag den 26. januar virtuel konference om mulighederne for bæredygtig produktion ved brug af 3D-print. Og på dagen præsenterer Nordisk Staal A/S de seneste resultater i udviklingen af et højkvalitetsmetalpulver til brug på området.


Nordisk Staal A/S er i et MADE-projekt i gang med at udvikle dét, de mener har potentiale til at blive et superliga-metalpulver til 3D-metalprint, der kan føre Danmark i front på området.

Når MADE tirsdag den 26. januar holder virtuel konference om bærdygtig produktion i relation til 3D-print, vil frederiksværkvirksomheden præsentere de seneste resultater.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Projektet er kommet i stand gennem midler fra Innovation Fund Denmark, og så er der indledt et samarbejde med Danmarks Tekniske Universitet, DTU, samt LEGO-koncernen.

Seniorforsker David Bue Pedersen fra DTU har tidligere tilkendegivet store forventninger til projektet, som han vurderer har gode muligheder for skabe fremtidens AM-metalpulver.

På konferencedagen vil David Bue Pederesen desuden give deltagerne et indblik i, hvilke greb der er afgørende for, at 3D-print kan fungere som en grøn fremstillingsform.

CEO i Dansk AM Hub Frank Rosengreen Lorenzen lægger ud ved arrangementet og taler om, hvordan additiv produktion/3D-print kan skabe mere en mere bæredygtig produktion. Derudover deler han ud af konkrete eksempler fra ind- og udland.

Fra industrien fortæller repræsentatnter fra den danske energigigant Ørsted om, hvordan virksomheden genopbygger nedslidte brændedyser gennem brug af 3D-metalprint, og hvilke udfordringer det giver.

For at gøre deltagerne klogere på de overordnede trends i branchen, udfordringer og muligheder giver souschef ved Teknologisk Institut, Jeppe Byskov, et indlæg.

Og som afrunding på dagen præsenterer materialespecialist hos Force Technology, Magdalena Rogowska, metoder og test, der kan sikre, at kvaliteten af metalemner fremstillet med AM-metoder er i top.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik