Teknovation Logo
robot

 
  • Malerarbejdet, det foregår ved en kombination af sprøjte- og penselmaling, vil blive gennemført med minimal påvirkning af motor- og jernbanetrafik. Målet er, at hverken bil- eller togkunder skal lægge mærke til det, fremhæves det.

21. oktober 2020, kl. 14:48 

Fem procent af Øresundsbroen malet

I april blev den første specialbyggede malerplatform taget i brug på Øresundsbroen af den danske afdeling hos den tyske overfladespecialist Muehlhan. Arbejdet går over forventning, og nu er de første 'fem procent' malet, meddeler Øresundsbroen.


Et areal på Øresundsbroen svarende til 300.000 kvadratmeter skal over det kommende årti males med henblik på at etablere en fortsat god beskyttelse og lang levetid på broens stålkonstruktioner.

Onsdag blev der afholdt et møde ude på de installerede malerplatforme, hvor blandt andre projektleder hos Øresundsbroen, Johan Nord, og Managing Director for Muehlhan A/S, Jens Mørk, gav en update på arbejdet.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Ifølge Johan Nord, så er den første malesæson, der lagde ud med én maleplatform i april, gået over al forventning og uden irriterende overraskelser. I begyndelsen af efteråret blev yderligere to maleplatforme monteret, hvilket betyder, at tempoet vil stige betydeligt ved årets udgang og derefter, påpeger han.

Managing Director for malerleverandøren Muehlhan A/S, Jens mørk, der sidste år vandt udbuddet af de første års malerarbejde, kunne blandt andet fortælle, at 19 personer hidtil videre har været involveret projektet, og at han forventer, at yderligere 12 procent af broen vil være malet færdig næste år, hvis det forstætter som nu.

Eksempelvis er overfladespecialisten lykkedes med at øge flyttehastigheden på de specialdesignede arbejdsplatforme til under en dags arbejde. Dette sker med en mobilkran placeret i nødsporet på broen, der flytter platformene med cirka en uges mellemrum.

I alt forventer Øresundsbroen, at projektet kommer til at koste omkring 300 millioner danske kroner, hvilket inkluderer alt i hele perioden på de hidtil forudsagte mange års arbejde.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik