Teknovation Logo
robot

  • Projektet udspringer af den midtvestjyske 3D Metal Alliance, der sammen med Ingeniørhøjskolen på Aarhus Universitet, Maskinteknik Herning (AU Herning), Dansk AM Hub og Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier har dannet et partnerskab med henblik på at styrke udbredelsen af 3D-metalprint.

15. oktober 2020, kl. 14:18 

Lærlingekorps skal udbrede 3D-metalprint

Industriens Fond har bevilliget godt én million kroner til at udvikle industriens kompetencer inden for 3D-metalprint. Et korps af lærlinge fra industriteknikeruddannelsen på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier skal fungere som ambassadører for teknologien.


Innovative eksempler på produkter og nye løsninger baseret på 3D-printede metalmaterialer vises frem flere og flere steder, og potentialerne er store, fremhæver Industriens Fond.

Af den grund har fonden valgt at støtte et projekt, der skal styrke midtjyske metalvirksomheder i brugen af 3D-metalprint.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Nærmere bestemt har Ingeniørhøjskolen på Aarhus Universitet, Maskinteknik Herning (AU Herning), Dansk AM Hub og Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier dannet et partnerskab med henblik på at styrke udbredelsen af 3D-metalprint.

"Den danske industri skal styrke sine kompetencer inden for 3D-print og de forretningsmæssige muligheder, som teknologien fører med sig. Ellers mister virksomhederne konkurrenceevne og bliver fravalgt af kunderne," siger direktør i Industriens Fond, Thomas Hofman-Bang, og fortsætter:

"Med den her indsats sættes der ind på flere forskellige måder. Blandt andet vil et inspirerende ambassadørkorps vise, hvad der i praksis kan lade sig gøre med 3D-print, samtidig med at en målrettet uddannelsesindsats giver et konkret kompetenceløft i virksomhederne."

Nærmere bestemt skal et korps af lærlinge fra industriteknikeruddannelsen på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier som ambassadører for 3D-metalprint hos virksomheder, påpeges det.

Skolen er således i gang med at undervise eleverne i brugen af 3D-teknologi herunder 3D-metalprint med en professionel maskine fra tyske trumpf, og det arbejde bliver yderligere styrket gennem det nye projekt.

Hertil vil projektet, ifølge skolen udvikle nye metalprintworkshops og kursusforløb målrettet faglærte og ingeniører hos mindre og mellemstore metalvirksomheder. Dermed får lærlingene mulighed for at inddrage metalvirksomhedernes medarbejdere i at udnytte potentialet i 3D-teknologi, og de kan sammen arbejde på konkrete projekter og dermed rykke virksomhedernes produktionsproces, produktudvikling og konkurrenceevne i positiv retning, konstateres det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik