Teknovation Logo
robot

 
  • Den opadgående tendens i industriaktiviteten fortsætter, viser det aktuelle Dansk PMI.

1. oktober 2020, kl. 11:22 

September var endnu en måned med fremgang i industriaktiviteten

Det sæsonkorrigerede indeks for Dansk PMI endte på 54,4 i september. Det er dermed den femte måned i træk med vækst i industriaktiviteten.


Dansk Indkøbs- & Logistik Forening, DILF, har netop offentliggjrot det sæsonkorrigerede indeks for Dansk PMI, som endte på 54,4 i september. Sammenlignet med forrige måned, var dette en stigning 2,1 procentpoint.

Beskæftigelse var det eneste underindeks, som vægter i det overordnede PMI, der ikke steg i denne måned. Underindekserne for beskæftigelse og lager af indkøbte produkter holdt sig under det neutrale 50,0-punkt, som de eneste underindekser af betydning i forhold til det samlede PMI. Dog steg sidstnævnte underindeks mest denne måned, da det oplevede en stigning på 9,8 procentpoint.

Underindekset for produktion steg med 4,6 procentpoint i september, og endte dermed på 66,3. Respondenternes svar var næsten ens sammenlignet med august, og dermed kan stigningen skyldes det sæsonjusterede niveau. Der var dog flest respondenter, der mente, at forholdende for produktion var uændret.

Det sæsonjusterede niveau for nye ordrer steg en smule i denne måned, og endte på 55,5. Dette var en stigning på 0,4 procentpoint i forhold til august. Over halvdelen af respondenterne mente, at forholdene for nye ordrer var uændret sammenlignet med den forrige måned.

Dansk PMI udarbejdes af DILF, i samarbejde med Kairos Commodities.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik