Teknovation Logo
robot

 
  • Prisen vækker glæde hos Sanistål-temaet, som fra venstre består af arbejdsmiljøkoordinator Clifton Augustine Deane, direktør Christian B. Lund, HR-konsulent Gitte Østergaard Futtrup og arbejdsmiljøkoordinator Henriette Westh Marker.

8. september 2020, kl. 10:28 

Sanistål hædret i ’Arbejdsulykker’-kategorien

Sanistål oplyser, at en dedikeret indsats fra både medarbejdere og ledelse har resulteret i, at virksomheden på ti år har reduceret antallet af arbejdsulykker med 90 procent. Det har netop medført tildelingen af Arbejdsmiljøprisen 2020 i kategorien ’Arbejdsulykker’. 


I 2009 havde Sanistål 82 arbejdsulykker. Ti år senere i 2019 var der otte, hvilket svarer til et fald på 90 procent. For den indsats er virksomheden aktuelt tildelt Arbejdsmiljøprisen 2020 i kategorien ’Arbejdsulykker’.

”Arbejdsmiljøet og arbejdssikkerheden fylder rigtig meget i vores bevidsthed og handlinger. Derfor er vi virkelig glade og stolte af, at vi nu vinder Arbejdsmiljøprisen 2020,” siger direktør Christian B. Lund, Sanistål.  

Faldet i arbejdsulykker skyldes ikke kun ændrede arbejdsgange – det er hele kulturen og medarbejdernes adfærd, der har ændret sig. Det har krævet systematik, vedholdenhed og samarbejde, supplerer arbejdsmiljøkoordinator Clifton Augustine Deane:

”Det her er et fælles projekt, som både ledelse og medarbejdere prioriterer højt. Resultatet er, at sikkerhed i dag er en naturlig del af vores arbejde, og alle tænker i sikkerhed. Vi har skabt en kultur, hvor vi tager ansvar for os selv og vores kolleger. Og når vi nu vinder Arbejdsmiljøprisen er det en kæmpe anerkendelse af det store arbejde, som vi i fællesskab har udført gennem de seneste ti år,” siger han.

Selv om det især er på Saniståls lager i Billund, at der er risiko for at komme til skade, så er arbejdsmiljø og sikkerhed på dagsordenen i hele organisationen. Arbejdsgange er blevet beskrevet, og der bliver systematisk fulgt op på alle nær-ved-ulykker. Og den systematiske indsats for et bedre arbejdsmiljø fortsætter hver dag i Sanistål, forsikrer arbejdsmiljøkoordinator Henriette Marker Thomsen:

”Med Arbejdsmiljøprisen er vi blevet bekræftet i, at vores indsats nytter, og vi fortsætter selvfølgelig for fuld styrke. Udover sikkerhed arbejder vi blandt andet med et trivselsprojekt, hvor vi alle sætter arbejdsmiljø, trivsel og samarbejde på dagsordenen,” siger hun.

Målet er, at Sanistål slet ingen arbejdsulykker skal have, fastslår Christian B. Lund.

Arbejdsmiljørådet uddeler Arbejdsmiljøprisen hvert år til en virksomhed, som har gjort en særlig indsats for arbejdsmiljøet, som kan inspirere andre.  


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik