Teknovation Logo
robot

 
  • I 2020 venter Industriens Fond at uddele yderligere 250 millioner, oplyser direktør Thomas Hofman-Bang.

1. april 2020, kl. 07:16 

259 millioner til styrket konkurrenceevne

Industriens Fond har i 2019 uddelt i alt 259 millioner kroner til projekter der skal styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne. Investeringsmæssigt var 2019 et godt år og gav Industriens Fond et samlet afkast på godt 650 millioner. I 2020 sigtes der igen efter at uddele yderligere 250 millioner.


Industriens Fond, der arbejder for at styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne, har netop udgivet sin årsrapport og årsberetning vedrørende 2019. Fonden uddelte sidste år 259 millioner kroner til i alt 46 nye projekter, der på forskellig vis skal skabe positive forandringer i og for danske virksomheder.

”De nye projekter sætter ind på flere forskellige områder. Digitalisering og internationalisering skinner tydeligt igennem og derudover er der også sat yderligere strøm til fondens aktiviteter inden for bæredygtighed og cybersikkerhed. Det er også inden for disse emner, at vi forventer at gøre en indsats her i 2020,” siger bestyrelsesformand Sten Scheibye fra Industriens Fond.

Med igangsættelsen af 46 nye projekter i 2019 består Industriens Fonds samlede projektportefølje af 125 aktive projekter i alt.

”Hver især er projekterne meget forskellige. Men fælles for dem alle er, at de gennem viden og konkrete aktiviteter rundt omkring i dansk erhvervsliv, arbejder for at fremme danske virksomheders konkurrenceevne,” fortæller Industriens Fonds direktør, Thomas Hofman-Bang og fortsætter:

”Vi har opdelt projektporteføljen i ti kategorier, så det tydeligt fremstår, hvad det er for nogle temaer som fonden engagerer sig i. I det forgangne år var vi mest aktive inden for bæredygtighed, cybersikkerhed, digitalisering, ny teknologi, internationalisering og eksport, men vi beskæftiger os også med innovation, nye forretningsmodeller, iværksætteri, styrkelse af økosystemer, uddannelse af fremtidens arbejdsstyrke, ledelse og så har vi – jævnfør fondens historik – også en interesse for produktionsvirksomhederne i Danmark.”

Årsberetningen for 2019 er således inddelt i kapitler svarende til fondens indsatsområder og der kan læses om både igangværende projekter, samt nogle af de resultater, som afsluttede projekter har ført med sig.

Den positive udvikling på finansmarkeder verden over, har betydet at Industriens Fond fik ettilfredsstillende investeringsafkast i 2019. Alt i alt landede afkastet på 651 millioner. I kølvandet på det resultat fastholder fonden sin ambition om at uddele 250 millioner årligt til projekter der fremmer dansk erhvervslivs konkurrenceevne.

”Med uddelingen af en kvart milliard kroner om året, spiller Industriens Fond en vigtig rolle i dansk erhvervsliv. Den rolle skal spilles med omhu og vi vil derfor fortsætte med at udvikle os og hele tiden forsøge at skabe mest mulig forandring for pengene og påvirke danske virksomheder positivt,” siger Thomas Hofman-Bang. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik