Teknovation Logo
robot

 
  • Koncerndirektør for Innovation og Entrepreneurskab ved DTU Marianne Thellersen glæder sig over, at også de studerende er i stand til at rejse den højere indskudskapital.

21. februar 2020, kl. 14:23 

Fortsat højt startup-antal ved DTU

Selv om antallet af Startup-virksomheder fra DTU er faldet en smule er antallet fortsat højt på trods af skærpede krav, fremhæver universitetet.


Studerende og medarbejdere bag Startups må i dag rejse startkapital efter skærpede økonomiske krav til stiftelse af virksomheder.

Det har medført et lille fald i antallet af DTU-Startups i 2019. Hvor der i rekordåret 2018 blev stiftet i alt 87 selskaber, blev der således sidste år stiftet 76 Startups af medarbejdere eller studerende på DTU.  

Det svarer til mellem et og to nye selskaber om ugen, og skal ses på baggrund af, at ordningen for iværksætterselskaber, IVS, i 2019 blev ændret. Medarbejdere og studerende har derfor været henvist til enten at stifte personlige selskaber eller oprette et anpartsselskab med en startkapital på 40.000 kroner.

Da den tidligere ordning for IVS først stoppede den 15. april, nåede 38 procent af sidste års Startups at blive registreret som et IVS. Andre 20 procent af de tilføjne selskaber er oprettet som personligt ejede selskaber, mens 33 procent af selskaberne blev etableret som anpartsselskaber, ApS. Hovedparten af ApS´erne er stiftet af medarbejdere på DTU, mens studerende står bag i alt ti af dem.

Og særligt de ti vækker glæde hos DTU´s koncerndirektør for Innovation og Entrepreneurskab Marianne Thellersen.

Og særligt de ti vækker glæde hos DTU´s koncerndirektør for Innovation og Entrepreneurskab Marianne Thellersen.

Der flot, at de studerende har været i stand til at rejse den nødvendige kapital, mener Marianne Thellersen, som særligt findet, at det vidner om seriøsitet og solide projekter. Det er vigtige signaler at sende til samarbejdspartnere og investorer, understreger hun.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik