Teknovation Logo
robot

 
  • Den japanske JSW-sprøjtestøbemaskine har givet Alex Heimdal Petersen mulighed for at trække arbejde hjem til BMC. Maskinen har en lukkekraft på 350 tons og kan skyde op til 1,2 kilogram plastmateriale. Her tjekker den danske fabrikant sammen med en af medarbejderne, at produkterne er i orden.

2. december 2019, kl. 07:02 

Bangkok Mold Consultants udvider

Danske Alex Heimdal Petersen øger nu kapaciteten i hans virksomhed Bangkok Mold Consultants, der opfører større rammer i Thailand, der indrettes med flere og størrere maskiner ligesom produktionen nu også omfatter metalemner.


Indehaveren af Bangkok Mold Consultants, BMC, Alex Heimdal Petersen, fordobler nu kapaciteten ved et nybyggeri, som indledes midt i 2020, og han regner med, at udvidelsen af fabrikken kan være færdig i første kvartal 2021.

Fabrikken blev en realitet i 2009, da Alex Heimdal Petersen og hans thailandske kone, Sukanya, besluttede at blive selvstændige virksomhedsejere, efter at han i seks år havde været produktionschef på en plastfabrik i Bangkok. Han stiftede første gang bekendtskab med plastproduktion hos en plastproducent i Juelsminde, hvor han i sin tid blev voksenlærling og uddannede sig til plastmager.  

Den første af en række nyinvesteringer er allerede på plads i de eksisterende bygninger. BMC’s hidtil største sprøjtestøbemaskine med kapacitet til 350 tons har netop færdiggjort en portion apparater, som golfspillere kan anvende til at træne både udslag og putting. Det er det danske firma Lucca Golf, der sammen med BMC har udviklet Lucca Golf Swing Trainer.

Den større sprøjtestøbemaskine har også givet BMC mulighed for at trække mange værktøjsløsninger hjem fra underleverandører, og nu i stedet producere in-house.

Næste step bliver så forøgelsen af metal-opgaver. Alex Heimdal Petersen har fået tilkendegivelser fra kunder om, at de er glade for, at fabrikken kan tilbyde både plast og metal i eget hus, så man kan få det hele ét sted.

Når nybyggeriet står færdigt, flyttes maskinerne rundt, så jern og metal får den nye del til bukning, stamping af jerndele, CO2-svejsning, Tigs-vejsning, boring, fræsning, gevindskæring samt samling af dele og lager. I den nuværende fabriksdel koncentreres plast-produktionen, og her indrettes også et større, brandsikkert form-lager.

Der bliver årligt udviklet mellem 60 og 70 yderligere værktøjsforme plus cirka 15 stamping-værktøjsløsninger ligesom nogle tilkomne kunder har flyttet eksisterende værktøj fra tidligere leverandører til BMC. Værktøjerne tilhører altid kunderne, og det er vigtigt, at de vedligeholdes og holdes i god stand, fortæller Alex Heimdal Petersen. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik