Teknovation Logo
robot

 
  • Med etableringen af supportteamet i Holstebro bag støberitekniker.nu er arbejdet med at "hjemtage" støberiuddannelsen fra Jönköping til Holstebro iværksat.

4. november 2019, kl. 14:16 

Støberiuddannelsen hentes hjem

For at kunne tiltrække kvalificeret arbejdskraft har støberibranchen stiftet foreningen støberitekniker.nu, som fik sit første supportteam forleden i Holstebro. Første projekt er at hente uddannelsen hjem fra Sverige. 


Foreningen støberitekniker.nu blev i forrige uge stiftet af medlemmer af Danske Støberiers Brancheforening på UddannelsesCenter Holstebro, UCH. Brancheforeningen, som rundede 100 år tidligere på året, har besluttet at trække støberiuddannelsen hjem fra Jönköping til UCH i Holstebro. Og ifølge Jens Axel Birn, CEO hos Vald. Birn A/S, Holstebro, så skulle det være en realitet med uddannelsesstart efter sommerferien i 2020.

Jens Axel Birn blev sammen med HR-koordinator Krista Hebsgaard Hansen, Jydsk Aluminium Industri i Herning, COO Jesper Bjørk Hansen, Frese Metal- & Stålstøberi i Slagelse samt HR-chef Bettina Grøfte fra MAT Dania i Aars valgt til bestyrelsen, som konstituerer sig den 14. november. Supportteamet dækker Holstebro, Struer og Lemvig.

Brancheforeningen tæller 15 medlemmer, og det er kun Vald. Birn, der har sendt lærlinge på skole i Sverige. Gennem de sidste fem til seks år har Vald. Birn uddannet en halv snes lærlinge. For tiden har virksomheden fem lærlinge:

”Det bliver en kæmpe fordel at få uddannelsen hjem til Danmark. Det bliver ikke blot nemmere at uddanne lærlinge, det bliver også nemmere at sende medarbejdere på efteruddannelseskurser,” siger Jens Axel Birn, som gennem flere år har snakket om at hente uddannelsen hjem fra Sverige. Målet er at tiltrække 20 til 25 elever på den ”nye” uddannelse.

I arbejdet med støberitekniker.nu, er der skelet til ”søsterforeningen” industritekniker.nu, og man går nu i gang med at søge midler til at få promoveret uddannelsen på landsplan.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik