Teknovation Logo
robot

 
  • Tasso-direktør Kristian B. Pedersen, glæder sig over nomineringen til Odense Verdensmålspris. (Foto: Sophia Juliane Lydolph)

7. august 2019, kl. 14:28 

Tasso nomineret til Verdensmålspris

Tasso A/S er nomineret til Odense Verdensmålspris for virksomhedens mangeårige systematiske indsats med bæredygtighed, som de seneste år er koblet til FN´s Verdensmål. Om Tasso vinder prisen, afslører Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel, der også er formand for Odense Bæredygtighedsråd, den 29. august.


Tasso i Odense, der producerer strengstøbt støbejern til blandt andet vindmølle- og hydrauliske industrier, kan aktuelt glæde sig over en nominering til Odense Verdensmålspris, fortæller Tasso-direktør Kristian B. Pedersen:

"Nomineringen er et dejligt klap på skulderen for vores knap ti års strategiske arbejde med bæredygtighed, hvor vi de seneste år har koblet vores indsats til verdensmålene. Vi understøtter flere af verdensmålene, men vores hovedfokus er på mål 12 om ansvarligt forbrug og produktion, hvor vi blandt andet har et stort fokus på energi- og vandbesparelser samt affaldsminimering," fortæller Kristian B. Pedersen.

Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd, glæder sig over, at odenseanske virksomheder som Tasso har taget verdensmålene til sig:

"Som borgmester i en by, der prioriterer verdensmålene meget højt, er jeg meget glad for, at virksomheder som Tasso har taget verdensmålene til sig og får vækst og klimahensyn til at gå hånd i hånd. Som kommune kan vi selvfølgelig komme et stykke vej selv – vi har for eksempel besluttet at udfase kul på Fynsværket hurtigere end planlagt – men vi er også afhængige af, at byens virksomheder byder ind, hvis vi for alvor skal rykke på klimadagsordenen," siger Peter Rahbæk Juel.

Tasso har et stort energiforbrug til smeltning, støbning og varmebehandling af støbejern, og virksomheden arbejder derfor målrettet på at fremme ressource- og energieffektiviteten, fortæller Kristian B. Pedersen:

"Som jernstøberi har vi naturligt et stort ressourceforbrug. Derfor har vi i over 10 år reduceret og optimeret i en sådan grad, at støbejern fra Tasso i dag er et tilvalg af bæredygtighed. Det ønsker vi at differentiere os på i markedet, så bæredygtighed sidestilles med de klassiske parametre pris, kvalitet og leveringstid," fortæller Kristian B. Pedersen.

Odense Bæredygtighedsråd har hvert år siden 2011 uddelt Odense Bæredygtighedspris. Nu har prisen skiftet navn og uddeles for første gang som Odense Verdensmålspris. Fra i år uddeles også tre sidepriser; Ungeprisen, Hverdagsaktivisten og Klimaprisen. Hvem der vinder de fire verdensmålspriser afsløres torsdag den 29. august, klokken 15 til 18 på Odense Rådhus, hvor de 12 nominerede til de fire priser vil præsentere deres initiativ. Arrangementet er gratis og åbent for alle. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik