Teknovation Logo
robot

 
  • DTU FysiksThomas Olsen, der arbejder med ferroelektriske materialer, er aktuelt tildelt 2,8 millioner fra Danmarks Frie Forskningsfond.

23. maj 2019, kl. 08:34 

To-dimensionelt metal

Danmarks Frie Forskningsfond har i maj uddelt 753 millioner kroner til excellent ny og ofte risikofyldt forskning. Tre af modtagerne er fra DTU Fysik, og heriblandt Thomas Olsen, der arbejder med ferroelektriske materialer.


Thomas Olsen fra DTU Fysik har modtaget 2,8 millioner kroner Danmarks Frie Forskningsfond til at afkode den mekanisme, der er ansvarlig for tilstedeværelsen af ladede domænevægge i ferroelektriske materialer.

Sådanne domænevægge er rutinemæssigt observeret i eksperimenter, men burde ikke kunne eksistere ifølge grundlæggende elektrostatik.

”Vi vil anvende kvantemekaniske computersimuleringer til at forstå dette paradoks og opstille en mikroskopisk model for hvordan sådanne domænevægge dannes og stabiliseres. Domænevægge spiller en afgørende rolle for ferroelektriske materialers egenskaber og en fuld forståelse af disse vil åbne nye muligheder for at designe særlige materialeegenskaber,” fortæller Thomas Olsen.

Projektet vil først og fremmest besvare fundamentale spørgsmål angående ladede domænevægges eksistens og stabilitet. Men derudover kan en ladet domænevæg betragtes som et perfekt to-dimensionalt metal og almindelige ferroelekriske materialer muliggør således studier af fysikken i lavdimensionale metaller.

I projektet deltager, ud over Thomas Olsen, også Hugh Simons, ligeledes fra DTU Fysik.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik