Teknovation Logo
robot

 
  • De store komponenter hos FORCE´s Lindoe Component & Structures fremhæves som et eksempel på samarbejdsmulighederne mellem FORCE Technology og DTU, der kan sikre Danmark en international førerposition på storskala mekaniske test.

21. maj 2019, kl. 07:14 

Samarbejde sikrer megatest

FORCE Technology og DTU har indgået en samarbejdsaftale om gensidig brug af testfaciliteter og kompetencer til storskala mekaniske test.


FORCE Technology og DTU meddeler, at de har indgået en samarbejdsaftale om gensidig brug af testfaciliteter og kompetencer til storskala mekaniske test. Samarbejdett omfatter avancerede testanlæg, og skal være med til at sikre Danmark en international førerposition som testland.

I takt med at stadig større og teknisk avancerede ingeniørkonstruktioner så som broer og vindmøller finder vej fra tegnebrættet til virkeligheden, oplever DTU og FORCE Technology et stigende behov for at få udført megatest under realistiske forhold på verdensklasseniveau.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Samarbejdsaftalen omfatter FORCE Technologys Lindoe Component and Structure Testing og DTU’s Villum Center for Advanced Structural and Material Testing. Aftalen giver partnerne adgang til høj faglige viden og praktiske testfaciliteter med avanceret udstyr. Eksempelvis et 900 m3 stort klimakammer, hvor kæmpe komponenter, konstruktioner og funktionssystemer kan testes i et realistisk, atmosfærisk havklima med temperaturudsving, fugtpåvirkning og salttåger.

I praksis betyder aftalen, at der på dansk grund kan udføres ikke bare storskalatest men også megatest af kæmpe testemner. Det omfatter levetidstest, robusthedstest, og funktionstest af fx vindmølletårne, elmaster, brodele, store mekaniske komponenter eller produktionsudstyr.

”Vores fælles testfaciliteter er ikke bare ekstremt fleksible men også understøttet af et forskningsmiljø i verdensklasse – hvilket muliggør opbygningen af skræddersyede test-setups og løsning af krævende opgaver – både hvad angår den egentlige prøvning og den efterfølgende tolkning,” siger Henrik Stang, Centerleder, Villum Center for Advanced Structural and Material Testing, DTU.

Samarbejdsaftalen sikrer, at parterne fremadrettet opretholder et unikt viden- og testmiljø, hvor forskning og teknisk viden kombineres med praktiske kompetencer indenfor mekaniske test. Dermed udbygges det strategiske samarbejde mellem de danske GTS-institutter og universiteter, der tiltrækker udenlandske virksomheder og sikrer danske virksomheder nærhed til en sammenhængende indgang til excellente miljøer.

”Det er en central del af FORCE Technologys strategi at indgå i samarbejde med excellente videnmiljøer og sikre dansk industri adgang til et sammenhængende udbud af unikke faciliteter. Som uvildigt og uafhængigt GTS-institut er det essentielt for os at opretholde og udvikle en teknologisk infrastruktur af testfaciliteter til gavn for samfund og erhvervsliv. Sammen med DTU Villum Center har vi skabt vi et stærkt forsknings- og GTS-samarbejde om testfaciliteter af en helt speciel kaliber,” udtaler Juan Farré, CTO hos FORCE Technology.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media