Teknovation Logo
robot

 
  • Metals forbundssekretær, og ansvarlig for uddannelse, Kasper Palm glæder sig over, at flere unge nu søger erhvervsuddannelserne.

26. marts 2019, kl. 10:16 

Metal: Godt med flere på erhvervsuddannelserne

I forlængelse af at tallet af optagne på ungdomsuddannelserne netop er blevet offentliggjort, udtrykker Dansk Metal glæde over, at mange års kamp for at tiltrække flere unge til erhvervsuddannelserne efterhånden ser ud til at bære frugt.


Undervisningsministeriets aktuelle tal for hvor mange unge der har valgt en erhvervsuddannelse og en gymnasial uddannelse, viser en stigning på erhvervsuddannelserne fra 19,4 procent i 2018 til 20,1 procent i 2019.

”Vi er glade for, at mange års kamp efterhånden ser ud til at bære frugt. Vi har i den grad brug for at flere unge tager en erhvervsuddannelse, og retningen går lige nu den rette vej. Det betyder ikke bare, at den enkelte unge får en fed uddannelse, men også at hele samfundet bliver rigere,” siger Kasper Palm, forbundssekretær og ansvarlig for uddannelse i Dansk Metal, og forklarer videre hvorfor han vurderer at det går den rette vej:

”Jeg tror, at uddannelsessnobberiet er ved at vende og så tror jeg vores arbejde med at få fortalt de unge og deres forældre, at en erhvervsuddannelse er mulighedernes uddannelse, også virker. Du har nemlig rigtig gode muligheder for at få et godt, velbetalt arbejde bagefter, og hvis du har lyst, så er der også rigtig gode muligheder for at læse videre.”

Kasper Palm hæfter sig ved, at det lige netop er inden for Dansk Metals område, at der særlig er fremgang:

”Dansk Metals område, som særligt er ”Teknologi, byggeri og transport”, er det område der er steget mest. Det betyder at der er over 650 flere unge end sidste år, der har fået øjnene op for denne ungdomsuddannelse. Det er vi mere end tilfreds med, da virksomhederne nemmere kan få den arbejdskraft, de så højt efterspørger, og fordi vi jo i Dansk Metal selvfølgelig mener at lige netop denne retning, er en fremragende vej at gå som ung”.

Danmark har en officiel målsætning om, at mindst 25 procent af eleverne fra 9./10.klasserne skal vælge en erhvervsuddannelse i 2020, og 30 procent i 2025. Dansk Metal påpeger, at det netop nu er så vigtigt at fastholde fokus, og at der stadig er lang vej til at vi opfylder målene:

”Det er netop nu det er så utrolig vigtigt, at vi ikke hviler på laubæerne. Det her kræver stadig stort politisk fokus, og så har både arbejdsgiverne, uddannelsesinstitutionerne og vi i fagbevægelsen stadig et stort arbejde foran os. Man kan sige, at vi er gået fra tidligere nærmest at have fundet gravøllene frem, til at stemningen er blevet bedre. Vi er dog stadig en del skridt fra at finde champagneflaskerne frem,” fastslår Kasper Palm.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik