Teknovation Logo
robot

 
  • Uffe Ditlev Bihlet kommer fra en teamlederstilling hos FORCE Technology og medbringer stor erfaring inden for avanceret pulvermetallurgi til STIM-MC-projektet, samt tilgang til et omfattende netværk fra den akademiske og industrielle verden, fremhæver Addifab.

11. marts 2019, kl. 07:17 

Addifab-projekt tildelt 12 EU-millioner

Jyllinge-virksomheden Addifab annoncerer, at de er blevet tildelt 12 millioner kroner i EU-støtte til projektet STIM-MC, der skal udvikle firmaets unikke metal- og keramiksprøjtestøbningsteknologi baseret på 3D-plastprintede forme.


Danske Addifab, der i en årrække har arbejdet på at udvikle en særlig metal- og keramiksprøjtestøbningsteknologi baseret på 3D-plastprintede forme, og netop har åbnet en afdeling i USA, er blevet tildelt dét, der svarer til godt 12 millioner kroner til et projekt under EU's Horizon 2020-program, oplyser virksomheden.

I samme ombæring annoncerer virksomheden, at ph.d. og således nu forhenværende specialist og Team Leader i Force Technology's Materials Business Unit, Uffe Ditlev Bihlet, er blevet ansat i firmaet som Project Manager for det EU-støttede projekt.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Projektet skal udvikle virksomhedens produktionssetup, betegnet Freeform Injection Molding. Denne er baseret på den patentanmeldte Sacrificial Thermoplastic Injection Molding-teknologi, STIM, der muliggør produktion af komplekse sprøjtestøbte komponenter på ned til et døgn, fremhæves det.

STIM-teknologien blev første gang benyttet og undersøgt i forbindelse med sprøjtestøbning med metallegeringer og keramikmaterialer i projektet 3DIMS, der blev finansieret af Innovationsfonden i Danmark.

Det nye EU-støttede projekt er blevet døbt Sacrificial Thermoplastic Injection Moulding-Metal & Ceramic, STIM-MC, og her er målet at implementere de forbedringsmuligheder, der blev identificeret i 3DIMS-projektet, lyder det fra Addifab.

Endelig har virksomheden også til hensigt at demonstrere teknologiens muligheder inden for kommerciel metal- og keramiksprøjtestøbning gennem testprojekter hos en række strategiske samarbejdspartnere.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik