Teknovation Logo
robot

 
  • Additec blev grundlagt i 2015 og har i to år nu afprøvet virksomheden første generation af et laserwire- og pulver 3D-printhoved, der kan fremstille emner med en udgangseffekt på aktuelt op til fire kilowatt. Med den nye begyndemodel kan enhver parameter desuden blive ændret med G-Code-komandore, kan opdateres under processen, og der leveres et makroværktøj, der gør det let for brugeren at kombinere kommandoer og afstemningsdata til test og automatisering via webbrugergrænsefladen.

14. januar 2019, kl. 15:09 

Innovativ 3D-metalprinter med diodelasere

Med en pris på dét, der svarer til godt 600.000 kroner, og muligheden for at benytte billig kommerciel svejsewire som printmateriale med en kilopris på ned til 70 kroner, så tilbyder amerikanske Additec nu en omkostningsfornuftig indgang til 3D-metallaserprint med maskinen μPrinter.


Producenten af 3D-metalprintere Additec med base i Las Vegas og et kontor i Bremen i Tyskland er på banen med en spændende til føjelse til markedet for 3D-metalprintere.

Maskinen μPrinter er på størrelse med en desktop 3D-printer og er udstyret med særdeles pladsbesparende diodelasere, der gør det muligt at tilføje op til fem laserkilder i samme printhoved til en brøkdel af prisen på fiber- eller CO2-lasere.

Laser udgangseffekten er på 200 kilowatt til hvert diodelaserhoved. Dermed kommer maskinen som standard med tre laserhoveder op på 600 kilowatt. Med fem laserhoveder rundes således én kilowatt udgangsefffekt. For at opnå processtabilitet er laserne vandkølet via en separat køleenhed.

Printdimensionerne er 120x160x450 millimeter og enheden kan både benytte billigt wiremateriale og pulver, påpeges det

Kombiprocessen er døbt Laser Metal Deposition-Wire Powder, LMD-WP, og byggekammeret kan benyttes med eller uden gas og kommer desuden med automatisk afklipning af trådmaterialet, der sparer gas og energi.

Herudover kan nævnes features som tilhørende slicingsoftware, integret kamera for fjerovervågning og ikke mindst proceskontrol, hvor sensorer er med til at sikre, at eksempelvis afstand mellem laserhovedet og emner er korrekt, hvorfor det ikke længere er gætteværk at opnå den rette laghøjde, fremhæver producenten.

Endelig tilbyder virksomheden også at retrofitte 3D-printenheden på ethvert CNC-bearbejdningscenter i markedet samt bygge maskiner med potentielt meget stor arbejdsradius.

I den kommende tid vil 3D-printere med laserdiode gøre et stort indtog i branchen, hvilket ikke mindst blev insinueret ved den seneste store begivenhed inden for 3D-printverdenen, Formnext 2018-messen i Frankfurt i november. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik