Teknovation Logo
robot

 
  • På dagen fortæller også Claus Løndahl fra Expanite om, hvordan virksomhedens særlige varmebehandlingsprocesser kan forbedre overfladeegenskaberne i rustfrie legeringer.

10. januar 2019, kl. 15:28 

Sådan anvender Carlsberg rustfast stål

Foreningen for Materialer og Varmebehandling, FMV, inviterer 13. marts til temadag om anvendelse og behandling af rustfast stål med efterfølgende virksomhedsbesøg på Carlsberg i Fredericia.


Når en konstruktør skal foretage et materialevalg, er det afgørende, at materialet kan modstå de drifts- og miljøpåvirkninger, det vil udsættes for inden for en ønsket levetid.

Ikke mindst når det kommer til fødevareområdet, er der høje krav, og derfor er det her en stor fordel at sætte sig godt ind i mulighederne med særlige ståltyper, der kan modstå de korrosionstyper, der nedbryder komponenter under anvendelse, lagring eller ved svejsning.

Ved den kommende temadag om rustfast stål i regi af Foreningen for Materialer og Varmebehandling, FMV, tages anvendelse og behandling af rustfast stål (særligt ved brug inden for fødevareindustrien) under kærlig behandling med et efterfølgende virksomhedsbesøg i Carlsbergs produktion i Fredericia.

Nærmere bestemt vil en række oplægsholdere såsom ekspert, Claus Qvist Jessen, fra Damstahl, og leder af Tribologicentret ved Teknologisk Institut i Aarhus, Lars Pleth Nielsen, ved førstedelen af eventet, der foregår på Hotel Best Western i Fredericia, se nærmere på de materialevalg, som en maskinkonstruktør skal foretage med henblik på, at det pågælende materialet kan modstå de drifts- og miljøpåvirkninger, som det vil udsættes for inden for en ønsket levetid.

Dette omhandler eksempelvis valg af ståltype i forhold til anvendelsestype og behov for overfladebelægning, svejsning og de korrosionsmæssige forhold.

De konkrete eksempler på dagen vil være relateret til fødevareindustrien, hvilket også er årsagen til at det efterfølgende virksomhedsbesøg er hos Carlsberg, konstateres det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media