Teknovation Logo
robot

 
  • 85 procent af Outokumpus rustfrie stål er fremstillet ud fra skrotbaseret materiale. Det er ifølge Lemvigh-Müllers Henrik Seierø (foto) den højeste andel på markedet.

22. oktober 2018, kl. 13:31 

Stål har levet et tidligere liv

Lemvigh-Müller ser bæredygtighed som et konkurrenceparameter og har fyldt sine rustfrie stållagre med genbrugsstål, hvilket vil sige skrotbaseret rustfrit stål, primært fra europæiske værker.


Bæredygtighed er kravlet højt op på den globale dagsorden. Det fylder i medierne, det optager forbrugerne, og private virksomheder gør i stigende grad bæredygtighed til et konkurrenceparameter. Det er stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müller opmærksom på.

”I vores afdeling for rustfrit stål er bæredygtighed et strategisk satsningsområde”, siger indkøbs- og markedschef for rustfrit stål og metaller Henrik Seierø.

Det er ressourcekrævende at producere rustfrit stål første gang. Når det først er fremstillet, er det til gengæld et meget bæredygtigt materiale. Det kan nemlig genanvendes i det uendelige. Fra producent til producent er der dog stor forskel på, hvor stor en del af produktionen af rustfrit stål, der er skrotbaseret, og hvor stor en del der er fremstillet af såkaldt jomfrueligt materiale:

”Det er temmelig miljøbelastende at udvinde jomfruelige råstoffer, og derfor skal vores rustfrie stål populært sagt helst have levet et tidligere liv,” siger Henrik Seierø.

Som hovedleverandør af rustfrie stålplader har Lemvigh-Müller valgt den finske producent Outokumpu, der har det største rustfrie sortiment i Europa og er kendt for en høj kvalitet. Og så er 85 procent af Outokumpus produktion baseret på genanvendt materiale, hvilket er den højeste andel på markedet, fastslår Henrik Seierø: 

”Herudover er det også en fordel i CO2-regnskabet, at Outokumpu har værker i både Finland, Sverige og Tyskland og altså er tæt på Danmark, modsat asiatiske producenter der måske nok i perioder er billigere, men som transportmæssigt bidrager negativt til CO2-regnskabet,” lyder det fra Henrik Seierø.

Henrik Seierø oplever, at det især er større industrivirksomheder, som er begyndt at stille krav om bæredygtighed, og ser det som et spørgsmål om tid, før der kommer skærpede lovkrav:

”Når det sker, er Lemvigh-Müller klar til at levere det mest bæredygtige rustfrie stål til vores kunder,” fastslår Henrik Seierø.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik