Teknovation Logo
robot

 
  • De høje kvalitetskrav hos Hydro Precision Tubing kræver vask af aluminiumbillets.

24. september 2018, kl. 14:16 

Høje krav hos Hydro Precision Tubing

FRECON meddeler, at firmaet i samarbejde med VJ-Rørteknik og Unimation har designet, produceret og monteret en vaskemaskine til aluminiumbillets hos Hydro Precision Tubing i Tønder. FRECON har været ansvarlig for design af konstruktionen samt dokumentation.


Hydro Precision Tubing producerer aluminiumprofiler til mange formål og mange brancher. Fremstillingen foregår ved at presse en aluminiumbillet, hvilket vil sige en massiv stang af aluminium, igennem et værktøj med den ønskede form ved en temperatur på cirka 500 grader Celsius.

Hydro og deres kunder, eksempelvis i automobilindustrien og kølebranchen, har store kvalitetskrav til de færdige emner, hvilket er baggrunden for, at Hydro vasker deres aluminiumbillets, inden de anvendes i produktionen. Det sker for at fjerne overfladesnavs, som ikke må blandes med i de færdige emner. 

FRECON har løst opgaven hos Hydro i tæt samarbejde med VJ-Rørteknik i Esbjerg og Unimation i Tønder.

”Det var oprindeligt VJ Rørteknik, som havde fået opgaven, og de kunne godt bruge vores hjælp til design af vaskemaskinen,” siger Senior Design EngineerJens Juul fra FRECON.

”Vi lavede nogle designforslag til, hvordan en 125 kilogram rund massiv aluminiumaksel kan vaskes og tørres i en stor vaskemaskine, som skal køre døgnet rundt og vaske en aluminiumbillet med en cyklustid på omkring 60 sekunder. Hydro valgte ét af vores forslag, og projektet blev sat i gang.”

FRECON har også udarbejdet den dokumentationen, som følger med vaskemaskinen. Den indeholder blandt andet DFEMA, risikoanalyse, produktionstegninger, styklister, reservedelsliste og vedligeholdsliste.

Vaskemaskinen er nu leveret og installeret til den aftalte tid, og er en del af den produktionslinje som Hydro har fået lavet i England til Tønder-produktionen. Processen er forløbet efter planen, og der har været et godt samarbejde mellem de tre virksomheder og Hydro. Morten Lyng Nielsen fra Hydro Precision Tubing udtaler, at vaskemaskinen kører rigtig godt og opfylder alle de krav, der var til maskinen, fremhæver FRECON.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik