Teknovation Logo
robot

 
  • Markedschef Henrik Hensen, Teknos Danmark, forventer, at Teknoblade Repair 9000 kommer til at vække stor interesse i Hamburg.

Teknovation nr. 13/2018

Hurtig og holdbar reparation af rotorblade

Teknos introducerer reparationsmalingen Teknoblade Repair 9000  i forbindelse med forrige uges WindEnergy Hamburg 2018, og fremhævede her, at man kan arbejde tre gange hurtigere og samtidig opnå mere holdbare reparationer af rotorblade med løsningen.


Teknoblade Repair 9000 lanceredes af Teknos på WindEnergy Hamburg 2018, der afholdtes i dagene 25. til 28. september.

I modsætning til de kendte 3-lagsløsninger kan reparation af malingen på rotorbladenes kant (leading edge) nu foretages med kun ét enkelt lag maling med højt tørstofindhold, fremhæver Teknos. Det betyder i praksis tre gange højere produktivitet ved reparationsarbejde. Malingens mekaniske egenskaber er testet efter de internationale standarder, og malingen er markant mere holdbar end de kendte løsninger til reparation af overfladebehandlingen, påpeges det videre.

Teknoblade Repair 9000 er en elastomerbaseret maling med 100 procent tørstofindhold. Den kan sprøjtes på eller påføres manuelt og danner et beskyttende, elastisk lag med en tykkelse på op til 5 millimeter. Produktet kan anvendes som forebyggende beskyttelse af kanter på nye rotorblade samt til reparation af overfladebehandlingen. Konventionelle systemer til reparation består normalt af 3 komponenter - grunder, filler og topcoat.

Med malingen kan reparation af kanter udføres med ét enkelt lag. Reparationsarbejder kan udføres tre gange hurtigere, og det sikrer en markant højere produktivitet for maleren og markant kortere nedetid for vindmølleoperatøren.

Arbejdsbetingelserne er endnu en fordel. Teknoblade Repair 9000 kan påføres ved temperaturer mellem minus 20 og plus 70 grader, tørrer hurtigt og har en god vedhæftningsevne. I modsætning til konventionel reparationslak, som ikke kan påføres ved frostgrader, giver reparationsmalingen navnlig ved havvindmøller  mere fleksible anvendelsesmuligheder uafhængigt af vejrforhold om foråret og efteråret.

Teknoblade Repair 9000 giver en meget modstandsdygtig og holdbar beskyttelse af rotorbladene. Navnlig elasticiteten sikrer, at malingen kan absorbere kraftige stød ved kollision med objekter. Modstandsdygtigheden er blevet undersøgt i en regndråbetest af den uafhængige danske ingeniørvirksomhed AeroNordic i overensstemmelse med DNVGL-RP-0171. Teknoblade Repair-malingen modstod den definerede eksponering på 130 meter/sekundet i 10 timer, og det er markant længere end konventionelle malingssystemer til rotorblade.

Flere informationer: her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik