Teknovation Logo
robot

 
  • KAG-maskinen kan profilere rør i hele længder – op til 6 meter – eller partielt. Diametre fra 19 til 100 millimeter kan bearbejdes, fremhæver Lemvigh-Müller.

11. september 2018, kl. 11:44 

Lemvigh-Müller KAG-profilerer rør

Det første europæiske eksemplar af en australsk udviklet maskine, der kan omforme glatte rør til profilrør med langt bedre greb, er netop blevet installeret hos stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müller.


Danmark er det første sted i Europa, som kan fremstille såkaldte KAG-profilerede metalrør. Det er resultatet af et samarbejde mellem den australske producent AcuSafe, den europæiske repræsentant Acurail samt stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müller.

Maskinen, der gør det muligt at omforme traditionelle, glatte rør i stål, rustfrit stål, messing, kobber og aluminium til rør med et særligt snoet profil, KAG-rør, er netop installeret hos Lemvigh-Müller.

KAG-profileringen tilfører ved hjælp af valser almindelige glatte rør spiralformede indtrykninger, så overfladen minder lidt om snoet reb. Det resulterer i nogle helt særlige egenskaber i forhold til arbejdssikkerhed, som Lemvigh-Müller i første omgang fokuserer på.

KAG-profileringen forbedrer grebet med 80 procent i forhold til almindelige, glatte rør, når overfladen er fugtig eller våd, for eksempel udendørs eller i produktionsmiljøer, hvor der forekommer kondens. Under almindelige tørre forhold forbedres grebet med 160 procent og ved fedtet eller olieret overflade forbedres grebet med hele 300 procent sammenlignet med glatte rør.

Det gør KAG-profilerede rør oplagte til rækværk og gelændere, ikke mindst fordi de både kan erstatte glatte rør i eksisterende rækværk- og gelænderkonstruktioner og implementeres i nye projekter, hvor de forbedrer sikkerheden uden at tegninger eller konstruktioner skal laves om. Det mener Torben Pedersen, der er medindehaver af Acurail og både har besøgt den australske producent og set en række praktiske eksempler på anvendelse af KAG-profilerede rør.

Torben Pedersen fremhæver også, at KAG-rør bevarer deres gribesikkerhed i modsætning til ikke-profilerede rør, der bliver mere og mere glatte, efterhånden som overfladen slides. Foruden industri ser han også anvendelsesmuligheder for KAG-rør i søfart og byggeri såvel som i det offentlige miljø.

Lemvigh-Müller-produktspecialist John Serup Jensen forventer, at der vil være interesse for at udføre KAG-profilering på rørdimensioner, som typisk anvendes til rækværk og gelændere, det vil sige cirka 30 til 50 millimeter. Men, maskinen kan bearbejde rør helt op til 100 millimeter og ned til 19 millimeter. Det betyder, at KAG-profilerede rør også kan anvendes til en lang række dekorative, arkitektoniske og tekniske formål.
Der kan profileres i hele rørlængden – op til 6 meter – eller partielt, så de bearbejdede rør kan bukkes på sædvanlig vis.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik