Teknovation Logo
robot

 
  • Kompositmaterialer er en væsentlig del af de to forslag til omkostningsoptimerede indvendige platformemner, der arbejdes med i projektet. (Foto: DMN)

21. august 2018, kl. 12:58 

Siemens og Vestas jager platforme sammen

Dansk Materiale Netværk, DMN, Siemens Gamesa Renewable Energy og Vestas Wind Systems, samt en række underleverandører, arbejder i øjeblikket på at udvælge optimale materialer til omkostningsbesparende konstruktioner til producenternes vindmøller.


I et samarbejde mellem Dansk Materiale Netværk, DMN, Siemens Gamesa Renewable Energy A/S, SGRE, og Vestas Wind Systems A/S, VWS, samt en række underleverandører, arbejdes der, ifølge DNM, i øjeblikket på at udvælge optimerede materialeløsninger til i første omgang sekundære komponenter til vindmøller for at nedbringe Cost Of Energy, COE.

Nærmere bestemt er der tale om platformene inde i vindmølletårnene, hvor det skal afdækkes, om det er muligt som minimum at reducere prisen pr. kvadratmeter platform med 20 procent i forhold til den nuværende pris.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Aktuelt arbejder parterne i projektet videre med to løsningsforslag, der har hver sin tilgang til konstruktionen af fleksible komponenter samt introduktionen af kompositemner, for at opnå de ønskede besparelser.

Lykkes det at opnå en reduktion af de totale omkostninger for platforme inde i vindmølletårne, vil der være et betydeligt forretningspotentiale for de deltagende virksomheder og højst sandsynligt senere flere danske producenter, fremhæves det.

Endelig vil det i sidste ende skabe muligheder for at nedsætte prisen på elektricitet til gavn for forbrugerne, konstatrerer DMN.

Innovationsnetværket DMN blev etableret den 1. juli 2014, da Plast Center Danmark af staten blev opfordret til at etablere et større og bredere netværk omfattende flere materialer end plast og kompositter. Plast Center Danmark, der er tildelt Europa-Kommissionens guldklyngecertifikat, er administrator og facilitator for DMN.

Bag DMN står et konsortium med repræsentanter fra betydningsfulde erhvervsvirksomheder, førende universiteter, fagskoler, GTS-institutter, videnscentre, brancheorganisationer samt kommuner og regioner.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik