Teknovation Logo
robot

 
  • Holdet bag CoaST har foreløbigt defineret følgende områder inden for udvikling af coating som strategiske fokusområder: Anti-korrosive egenskaber, kemikalie- og slidresistens, brandbeskyttelse, In-line coating i produktion, erosionsresistens i forhold til vindmøllervinge, egenskaber der hæmmer algebegroning af overflader, højtryks- og højtemperatur-egenskaber og termisk isolerende egenskaber.

19. marts 2018, kl. 07:19 

Store ambitioner hos nyt DTU-forskningscenter

DTU har som følge af en donation på 175 millioner kroner fra Hempel Fonden oprettet forskningscenteret CoaST, der sigter mod at blive globalt førende inden for udvikling af coatingteknologier.


Forskningscentret, der er døbt Hempel Foundation Coatings Science and Technology Centre, CoaST, skal i de kommende år afprøve teser og udvikle teknologier og produkter, der kan gøre coatings mere effektiv og mere bæredygtige.

Til det formål indgår Hempel Fonden-donationen på 175 millioner kroner, der skal sikre en årlig drift af centret, der forventes at ligge på 30 millioner kroner. Fonden har desuden til hensigt at donere yderligere til forskningscenteret for at sikre dets drift i minimum ti år, fremhæves det.

Placeringen af centret bilver på DTU Kemiteknik, og DTU har udpeget professor Kim Dam-Johansen til centerleder. Hempel Fonden har udpeget et eksternt Advisory Board til at rådgive om centeret.

Med bevillingen forventer parterne at skabe et internationalt førende forskningscenter, der kan tiltrække og uddanne nye generationer af kemiingeniører i verdensklasse, og dermed understøtte, at industrien fortsætter en udvikling mod stadigt mere bæredygtige produkter og produktionsmetoder til gavn for blandt andet miljøet.

“Vi gør det, fordi vi gerne vil hjælpe med til, at coating bliver mere miljømæssigt bæredygtigt, bedre beskyttende og mere effektivt. Og så gør vi det, fordi vi kan se, at der mangler et forskningsmiljø i Danmark inden for coatingteknologi, som kan tiltrække de bedste hoveder og være med til at styrke forskningen i Danmark,” udtaler bestyrelsesformand i Hempel Fonden, Richard Sand.

”Samarbejdet mellem DTU og Hempel Fonden har været nært igennem en årrække. Hempel Fondens donationen til Hempel Kollegiet udgør et væsentligt aktiv for DTU og unge studenter, og nu kommer donationen til CoaST, som vil skabe et stærkt og langsigtet forskningsmiljø.” siger rektor på DTU, Anders Overgaard Bjarklev.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik