Teknovation Logo
robot

 
  • PLUM A/S har nu fået overblik over kapaciteten, hvilket de bruger til at træffe en lang række beslutninger i produktionen – fra ansættelser, udvidelse af kalender og behovet for weekendskift til overvejelser om at inddrage underleverandører ved spidsbelastning.

12. februar 2018, kl. 17:26 

Finplanlægger 1.000 ordrer på 15 sekunder

Efter en omstrukturering og implementeringen af den dansk-udviklede IT-løsning til produktionsplanlægning Rob-Ex, er virksomheden PLUM A/S lykkedes med at håndtere øget kompleksitet og volumen i salget.


For nogle år siden stod producenten af håndhygiejneprodukter over for udfordringen at skulle fremtidssikre produktionen og effektivisere planlægningen for at blive mere fleksibel. Varelageret og kapitalbindingen skulle reduceres, samtidig med at varesortimentet og volumen skulle øges.  

”Målet var at levere til tiden og samtidig kunne foretage hurtige ændringer i produktionen. Vi ønskede at nedbringe vores varelager og gøre os klar til at håndtere øget kompleksitet og volumen fremover,” siger planlægger hos PLUM A/S, Søren Arevad Barnkob.

Det blev besluttet at foretage en større omstrukturering af virksomhedens produktionsplanlægning og indføre den dansk-udviklede standardsoftwareløsning til produktionsplanlægning, Rob-Ex Scheduler.

”Det er lykkedes over al forventning med implementeringen af softwaren, samtidig med, at vi har udvidet varesortimentet og den mængde, der skal køres igennem,” siger Søren Arevad Barnkob, og uddyber, at det er blevet så meget nemmere og hurtigere at tilpasse produktionen til ændringer, at det har reduceret varebeholdningen og dermed frigivet kapital bundet i lageret.

Fimaet har løbende 1.000 produktionsordrer i planen, med en tidshorisont på to uger for detailplanlægning og fire måneder for grovplanlægning. Søren Arevad Barnkob kan nu finplanlægge kapacitet, mandskab, materialer, start/slut og særlige forhold, man skal være opmærksom på til den enkelte produktion. Han justerer planen dagligt og frigiver den en uge frem.

Tidligere var det en tidskrævende opgave, men nu klares den hurtigt i et Gantt-kort, fortæller Søren Arevad Barnkob:

”Jeg kan finplanlægge alle 1.000 ordrer på 15 sekunder, det er simpelthen genialt. Nu kan vi tilpasse os den aktuelle situation på et noget tidligere tidspunkt.”


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik