Teknovation Logo
robot

 
  • På en festdag for en succesuddannelse kunne en glad faglærer Søren Nielsen ønske tillykke til Anja Søgaard Olsen, der blev udnævnt som National Svejsekoordinator nummer 250.

12. januar 2018, kl. 07:51 

Rammer plet med svejsekoordinatorer

Uddannelsen som National Svejsekoordinator er en efterspurgt succes for Tech College i Aalborg, der ramte et stort behov med kravet om CE-mærkning af bygningsstål.


Mange mindre og mellemstore virksomheder i smedebranchen har i de senere år stået over for en stor udfordring, der blev udløst af kravet om CE-mærkning af bygningsstål efter EN 1090.

Det udløste et stort behov for specifik viden, som Tech College i Aalborg med succes støtter op omkring med AMU-uddannelsen som National Svejsekoordinator. 

Uddannelsen opkvalificerer virksomhedernes egne medarbejdere til at koordinere og styre svejseprojekter på EXE 2 niveau efter EN 1090 for CE-mærkning af stål- og aluminiumkomponenter, der har været et lovkrav siden den 1. juli 2014.

Det første hold startede op i januar 2012, og i august samme år blev beviserne overrakt til de første 17 Nationale Svejsekoordinatorer fra Tech College i Aalborg. Lige siden har der været stor søgning til uddannelsen og en milepæl blev rundet i december, hvor bevis nummer 250 blev uddelt til Anja Søgaard Olsen fra Egå Smede- & Maskinværksted.

For at blive National Svejsekoordinator skal der gennemføres et forløb med otte selvstændige moduler, hver især af tre til fem dages varighed og med i alt 28 kursusdage. Hele forløbet kan gennemføres på seks måneder eller strækkes over længere tid, hvor der veksles mellem undervisning og egen arbejdsplads. Der kan plukkes i modulerne, og mere end 200 kursister har taget enkelte moduler uden at tage hele uddannelsen.

Sidst i januar opstarter Tech College året første hold, der er tæt på at være fyldt op. Derefter opstarter der igen et hold til august. Når kursisterne har gennemført uddannelsen kan de efterfølgende opretholde kontakten og erfaringsudveksle på Internet via en oprettet gruppe på LinkedIn.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik