www.teknovation.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Se vores cookies-politik >>
10. december 2022, kl. 10:08
Nr. 15 - 2022 Marel Salmons produktion ved Støvring er i verdensklasse inden for procesudstyr til fødevareforædling. Det kræver store kræfter, og til brug for optimeret kompressionshus-fremstilling og en udvidelse af produktionen faldt valget på det store Mazaks Integrex i500 Multitaskingcenter, der har skåret kraftigt af Lead Time i maskinerne fra det nordjyske.
Ved Marel Salmon A/S fremstilles procesudstyr til fødevareforædling, særligt bearbejdning af kød og øvrige proteiner. Støvring-afdelingen er koncernens teknologicenter, og her udvikles de processer, der siden bliver en del af programmet i de mange anlæg, der fremstilles på koncernniveau. Lidt populært sagt, så er produkterne store kødhakkere, der er at finde over det mest af verden, og står bag meget af det, der ender på spisebordene.
Fremtidsudsigterne er mindre animalsk protein, og derfor har producenten i dag indarbejdet teknologien bredt, så det er også Marel Salmon-løsninger, der hakker fisk og fjerkræ og i stigende mængder også vegetariske proteiner.
Annonce - artiklen fortsætter under banneret
Løbende har Mazaks salgskonsulent i det nordjyske, Steven Westenholz, derfor været forbi, og givet bud på sine idéer, og modtaget forespørgsler den anden vej, inden det i 2021 blev til ordren på den store Integrex, som blev leveret hen over første halvdel af 2022, i en version, som Mazaks danske salgs- og serviceselskab har tilpasset. Blandt andet sammen med QRS, så der kan skiftes til vinkelhovede til kraftig indvendige bearbejdning af forskellige størrelser fuldautomatisk, fortæller Steven Westenholz.
Det lyder meget enkelt, men det er en kompliceret affære, for det er store maskiner, og store kræfter, der arbejdes med, understreger han videre. Både leverandør og kunde er således godt tilfredse med den endelige løsning, men påpeger også, at det har krævet en del forberedelser.
Læs hele den spændende artikel i Teknovation 15/2022's Special Edition-magasin online, ved at klikke på lænken her