Teknovation Logo
robot

 
  • Steve Sundekildes skifte til jobbet som teamleder hos Tasso har løftet både arbejdsglæden og produktiviteten.

24. maj 2024, kl. 10:12 

Steve Sundekilde og natholdet løfter

Steve Sundekilde skiftede sidste år eventbranchen ud med et job som teamleder hos Tasso. Og jobskiftet har været en stor succes. Det vidner jernstøberiets seneste medarbejdertilfredshedsundersøgelse og produktionstallene blandt andet om.


Sidste år gjorde den tidligere chef for teknisk afdeling hos Odense Sport & Event Steve Sundekilde et stort karriereskifte. Efter knap 15 år i eventbranchen holdt han et års orlov for at indhente noget forsømt tid med familien og samtidig overveje, hvad næste trin skulle. I sin søgen stødte han på jernstøberiet Tasso, hvor han blev ansat som teamleder for natholdet, og sammen skulle de få musikken til at spille i støberiet frem for på scenen.

Og selv om der er stor forskel på arbejdet i eventbranchen og på et jernstøberi, så har Steve Sundekilde og hans team sammen fundet frem til den rette melodi, viser den seneste medarbejdertilfredshedsundersøgelse, som Tasso har foretaget blandt sine 65 medarbejdere. Ifølge den har medarbejdertilfredsheden i virksomheden og ikke mindst på natholdet nemlig fået et løft:

"Jeg havde absolut ingen erfaring med at støbe jern, da jeg startede her, så det var noget af en omvæltning for mig. Mine kollegaer var også en smule skeptiske i starten, men jeg er enormt nysgerrig af natur, så jeg stillede en masse spørgsmål om arbejdsopgaverne og processerne. De syntes da også, at det var lidt irriterende til at begynde med, men de har efterhånden vænnet sig til det, og bruger det i dag til at lave sjov med mig," fortæller Steve Sundekilde, og tilføjer:

"Når vi snakker kulturforandring og ledelse, så er det grundlæggende set irrelevant, hvilket produkt der ligger på samlebåndet, for det handler dybest set om mennesker".

Fra han trådte ind ad døren har han sammen med resten af teamet arbejdet på at styrke samarbejdet ved blandt andet at sætte fokus på ejerskab og ansvar for opgaverne:

"Det er bare så enormt vigtigt, at medarbejderne føler ejerskab over deres opgaver. Hvis de gør det, så tager de også mere ansvar, og det løfter både trivslen og produktiviteten. Men det kræver, at vi rammesætter opgaverne sammen og tør stille tydelige krav til hinanden, og derefter give slip og have tillid til, at vi hver især løser opgaverne," siger Steve Sundekilde, og tilføjer, at åbenhed også har været vigtigt for teamet:

"Vi skal kunne snakke om de ting, der fungerer, men i lige så høj grad også de ting, der ikke fungerer på en positiv og konstruktiv måde. Det er nemlig helt okay at begå fejl. Det sker jo for os alle sammen. Det er bare vigtigt, at vi som hold lærer af dem, så de ikke gentager sig".

Tassos medarbejdertilfredshedsundersøgelse er udført af en ekstern HR-virksomhed. Undersøgelsen måler på to overordnede parametre, nærmere bestemt arbejdsglæde og loyalitet. Scoren har på begge parametre fået et løft sammenlignet med sidste års undersøgelse, og det vækker glæde hos Tasso-direktør Kristian B. Pedersen:

"Vi har på baggrund af sidste års medarbejdertilfredshedsundersøgelse udviklet og gennemført flere konkrete handlingsplaner, der skulle forbedre arbejdsmiljøet og trivslen i virksomheden. Dét arbejde har ifølge de positive resultater givet pote, og det er vi meget tilfredse med og ikke mindst stolte af," siger han.

Kigger man udelukkende på resultaterne for natholdet, så er medarbejdertilfredsheden også øget markant sammenlignet med sidste års undersøgelse, men også på andre parametre kan man se, at der er sket en forbedring:

"Natholdets produktivitet er steget markant det seneste år, og det skyldes i høj grad, at hele teamet er lykkes med at skabe en kultur, der er båret af tillid, åbenhed og ejerskab. Og det er jo bare med til at understrege, hvorfor det er så vigtigt, at vi investerer i vores medarbejdere. For trives de i deres arbejde, så smitter det også af på de forretningsmæssige resultater," fastslår Kristian B. Pedersen. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik